Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از قم، شغل کارگری از مقدس‌ترین مشاغل در دین مبین اسلام است، مقام معظم رهبری با تکیه بر شواهدی از روایات و احادیث در بیان اهمیت و ارزش کار در اسلام می‌فرمایند: «پیغمبر دست صحابی را دید زمخت و پینه بسته است؛ گفت: چرا دستت این طور است؟ گفت: یا رسول اللّه! من با این دست کار می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیغمبر این دست را گرفت و بوسید و فرمود:: «هذه ید لا تمسّه النار»؛ آتش، این دست را لمس نمی‌کند. عمل صالح بالاتر از این؟!.. نفس کار ارزش دارد؛ غیر از اینکه «کار» وسیله اعاشه و درآمد زندگی است؛ که آن هم به جای خود مطلب مهم و عبادت دیگری است.

در اندیشه اسلامی بهترین جایگاه برای قشر کارگر ترسیم شده است، با این حال حقیقت نشان می‌دهد در عمل کارگر از جایگاه اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی متناسب خود بهره‌مند نشده است، اما همواره ستون اصلی چرخش اقتصاد کشور بوده اند.

رهبر انقلاب در خصوص نقش کارگر در جامعه فرمودند: برای داشتن اقتصاد «پیشرفته و مستقل» و رونق اقتصادی باید به قشر کارگر اهمیت فراوان داد و اگر بخواهیم جامعه کارگری از امتیازات و حقوق شایسته برخوردار باشد، باید بر روی «تولید ملی» تکیه و تأکید کنیم.

حدود یک دهه است که عناوین انتخابی برای هر سال توسط رهبر معظم انقلاب در رابطه با اقتصاد کشور و حرکت بسوی تولید کیفی و رقابتی، نوآوری و ترغیب مردم به خرید کالای داخلی مدنظر ایشان در نامگذاری‌ها بوده است و محور تمامی این شعار‌ها بنوعی کار، تولید ملی، کالای داخلی و پویایی اقتصاد کشور می‌باشد؛ و در این بین توجه به کارگران به‌عنوان سربازان اصلی این محور جهادی، همواره مورد تاکید ایشان در سخنرانی‌ها و پیام‌های صادره بوده است.

کارگران بهترین گزینه برای تحقق رونق تولید هستند
فرهاد فتاحی کارگر نمونه و بسیجی استان قم که توانسته با نوآوری و خلاقیت در کارخانه ایران مرینوس هزینه‌های تولید این کارخانه را کاهش دهد در این زمینه گفت: کارگران بیشترین نقش در تولید داشته و دارند به‌طوری که کارگر، چون در بطن کار است و کلیه ریزه کاری‌ها و معایب کار تولید را درک و لمس می‌کند بهترین گزینه برای رونق تولید خوب و باکیفیت است.

وی با اشاره به نقش تفکر بسیجی و وطن دوستی در پیشرفت و نوآوری کارگران گفت: بسیجی و تفکر بسیجی در هر شغلی می‌تواند راه گشا باشد در شغل کارگری که شغل سخت و طاقت فرسا، اما درآمد کم است این نقش دوچندان می‌شود و نقش مهمی را ایفا می‌کند، زیرا شخص بسیجی واقعی از وقت، مال، جان و زندگی خود برای بهتر شدن کار و زندگی دیگران مایه بیشتری می‌گذاردموضوعی که باید مورد توجه مسئولان و مدیران باشد تا آلام این قشر را کاهش دهند


زحمت کارگر متناسب با حقوق دریافتی نیست
فتاحی در پاسخ به این سال که چه نوآوری مهمی در شغل خود داشتید برایتان لذت بخش بوده؟ گفت: ساخت واشر‌های دیگ بخار که قبلاً وارد می‌شد؛ اما اکنون با نوآوری به دست خودمان ساخته می‌شود؛ همچنین طرح و اجرای پایین آوردن دمای سالن تولید و اضافه کردن رطوبت به میزان ده درجه و ده درصد رطوبت سالن تولید و ساخت درب‌های آدم‌رو و دست رو.

کارگر خلاق قمی بیان داشت: متأسفانه قشر زحمت کش کارگران جزء قشر‌های محروم جامعه هستند و آن‌طور که بایدوشاید حق و حقوق خود را با وجود این شغل سخت و سنگین دریافت نمی‌کنند قطعاً اگر کارگران از نظر مادی و حقوقی متناسب با شغل خود دریافتی داشته باشند باعث افزایش بهره وری بیشتر آن‌ها می‌شود که نتیجه حاصل شده باعث رونق اقتصادی کل جامعه می‌شود فکر کارگر باید راحت و آزاد باشد یعنی کارگرتامین مالی و معنوی شود و دغدغه‌ای نداشته باشد در نتیجه با روحیه بهتری تولید و نوآوری خواهد داشت که این نوآوری و خلاقیت همان تحقق اقتصاد مقاومتی است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۲۳۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت رئیسی روز به روز به مشکلات کارگران اضافه کرد

آفتاب‌‌نیوز :

ناصر چمنی، رئیس سابق کانون انجمن صنفی کارگران ایران، درباره عمده مطالبان کارگران ایران در سال ۱۴۰۳ به سایت انتخاب گفت: عمده‌ترین مطالبات جامعه‌ی کارگری از دهه هفتاد شروع شد؛ وقتی که دادنامه ۱۷۹ از طریق دیوان عدالت اداری آمد و عنوان شد که در کار‌های مستمر، کارفرما می‌تواند قرارداد موقت ببندد و شروع مشکلات کارگری آغاز شد. هیچ دولتی برای حل این مسأله گام برنداشت و شاهد این هستیم که بیش از ۹۷ درصد جامعه‌ی کارگری با قرارداد‌های موقت و سفید امضا و یا قرارداد‌های ۲ ماهه و ۳ ماهه کار می‌کنند که بزرگترین دغدغه جامعه‌ی کارگر همین مسأله عدم امنیت است. امنیت خود به خود آرامش بخش است، اما اگر نباشد، از نظر روانی برای نیروی کار خیلی اثرات بدی دارد. از اواسط دهه هشتاد با روی کار آمدن احمدی نژاد و بحث هدفمندی یارانه‌ها که آن زمان هم کارگران مخالف آن بودند، باعث شد تورم شدیدی شکل بگیرد و دستمزد کارگران را هم در آن سال ۱۰ درصد مصوب کردند. این اتفاقات باعث شد معیشت کارگر، بعد از امنیت شغلی از دست برود.

او افزود: متأسفانه دولت‌های بعد از احمدی نژاد هم در بحث معیشت کار خاصی نکردند. بحث امنیت و ایمنی شغلی هم برای کارگران یک دغدغه است. ما نسبت به استاندارد‌های جهانی وضعیت خوبی در حوادث کار نداریم. جامعه‌ی کارگری یعنی ۵۰ درصد جمعیت کشور؛ با اتفاقی که در بحث دستمزد افتاد، جامعه‌ی کارگری فهمید که دولت علاقه‌ای به حقوق کارگران ندارد. کارگران ۱۴ هزار شهید دادند، اما تنها جامعه‌ای که نادیده گرفته شده، جامعه‌ی کارگری است.

وی در ادامه در رابطه با مشکلات ایجاد شده برای کارگران در دولت رئیسی بیان کرد: دولت رئیسی هم نه تنها مشکلی را حل نکرد، بلکه روز به روز به مشکلات جامعه‌ی کارگری اضافه کرد. در دو سال گذشته افزایش دستمزد‌های کمتر از تورم تصویب شد و سال ۲۷ درصد و امسال ۳۵ درصد، بدون امضای نماینده کارگران اجرایی شد. امسال که مصوبه‌ی مزد را بدون امضا نماینده کارگران ابلاغ کردند، یک ضربه‌ی خیلی بزرگ به جامعه‌ی کارگری بود. تشکل‌های کارگری و نمایندگان آن‌ها را نادیده گرفتند و بدون در نظر داشتن نظر مثبت کارگران، هر کاری دلشان خواست کردند. درصد نادیده گرفته شدن کارگران، در دولت رئیسی بیشتر از تمام دولت‌ها بوده است.

چمنی درباره لزوم گفتگو با جامعه‌ی کارگری از سوی دولت گفت: شعار امسال به مشارکت مردم اشاره می‌کند؛ وقتی جامعه‌ی کارگری را به نان شب محتاج می‌کنیم، نباید انتظار داشته باشیم که مشارکت خیلی بالایی داشته باشند و رشد اقتصادی به دست بیاوریم. به نظر من هنوز هم دیر نشده است، اگر دولت می‌خواهد کاری بکند، باید اول حرف‌های جامعه کارگری را بشنود و شرایطی که امسال برای دستمزد به وجود آوردند را اصلاح کنند. باید دل جامعه‌ی کارگری به کار کردن گرم شود تا تمام نیروی جوان ما وارد شغل‌های کاذب نشوند.

دیگر خبرها

  • دل های نگران کارگران پیمانکاری با قراردادهای لرزان
  • کارگران شهرداری رودبار به عدم تحقق مطالبات خود اعتراض دارند
  • استرس از فضای کارگری برداشته شود
  • ۱۶۲ کارگر و کارفرمای نمونه در منطقه ازاد چابهار تجلیل شدند
  • بهبود معیشت کارگر ران اهی مؤثر برای مقابله با قاچاق است
  • تحقق مطالبه کارگران شرکت کاغذپارس با حذف پیمانکار و افزایش مدت قرارداد کار
  • دولت رئیسی روز به روز به مشکلات کارگران اضافه کرد
  • خراسان جنوبی/کارگران، فعالان عرصه اقتصاد و تولید
  • راهکارهای رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران
  • ۵۱ باب خانه بهداشت کارگری در مناطق صنعتی اصفهان ساخته شد