Web Analytics Made Easy - Statcounter

از سال ۸۸ که پروژه کتابخانه مرکزی شیراز در جریان سفر رئیس جمهوری وقت به استان فارس تصویب شد تاکنون که  ۱۰ سال از آن ماجرا می‌گذرد هنوز زمینی برای ساخت کتابخانه‌ مرکزی شیراز اختصاص نیافته است. ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۵ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، از سال 88 که پروژه کتابخانه مرکزی شیراز در جریان سفر رئیس‌جمهور وقت به استان فارس تصویب شد تاکنون که 10 سال از آن ماجرا می‌گذرد هنوز زمینی برای ساخت کتابخانه‌ مرکزی شیراز اختصاص نیافته و این شهر که عنوان پایتخت ادب و فرهنگ را با خود همراه دارد، از این نعمت محروم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بودجه‌ای که نیامده، باز می‌گردد 

این موضوع بارها از سوی متولیان امر و مدیران کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس به عنوان مهم‌ترین مطالبه مطرح شده است، پیگیری‌های خبرنگار تسنیم از سال‌های 94 به این سو نشان از این دارد که این پروژه دارای کد بودجه است و هر سال بودجه‌ای برای این امر اختصاص داده می‌شود اما از آنجا که هنوز زمینی با متراژ و موقعیت مناسب برای ساخت این پروژه در نظر گرفته نشده است و بودجه‌‌ای نیز در این زمینه هزینه نمی‌شود.

براساس قانون نهاد کتابخانه‌های عمومی، نهاد بهره‌بردار است یعنی باید ساختمان به آن‌ها تحویل شود تا متولیان کتابخانه‌های عمومی نسبت به اداره و تجهیز آن به کتاب اقدام کنند، به همین دلیل موضوع واگذاری زمین مناسب و در شأن کتابخانه مرکزی شهری چون شیراز از مهم‌ترین مطالبات اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس برای ساخت کتابخانه مرکزی است.

ابتدا بنا بود که این کتابخانه در زمینی در بلوار رحمت ساخته شود اما بعدها با این دلیل که غرب شیراز فاقد کتابخانه است و بلوار رحمت نیز از نظر دسترسی مکان مناسبی نبود، موضوع ساخت کتابخانه در این بلوار منتفی شد و از آن زمان یعنی حوالی سال 95 تاکنون هیچ توافقی بر سر زمین این پروژه انجام نشده است. 

2 ماه پس از ضرب‌الاجل 2 هفته‌ای استاندار فارس

موضوع تا جایی پیش رفت که عنایت‌الله رحیمی، استاندار کنونی فارس نیز در 25 فروردین ماه ضرب الاجل 2 هفته‌ای برای تعیین و تکلیف زمین کتابخانه مرکزی شیراز قرار داد، استاندار فارس در آن تاریخ در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی به تمامی دستگاه‌های مربوطه 15 روز فرصت داد تا زمینی مناسب برای ایجاد کتابخانه مرکزی شیراز مشخص کنند.

این ضرب الاجل رفته رفته به 2 ماه می‌رسد اما هنوز خبری از زمین کتابخانه مرکزی شیراز نیست. براساس پیگیری خبرنگار تسنیم هنوز برخی از ادارات زمین مورد نظر خود را اعلام نکردند تا پروژه کتابخانه مرکزی شیراز همچنان معطل و پا در هوا بماند. 

این موضوع در حالی است که شیراز به عنوان مرکز استان و یکی از کلانشهرهای ایران در زمینه کتابخانه محرومیت‌های جدی دارد.  روح‌الله منوچهری، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان فارس در جلسه انجمن‌ کتابخانه‌های عمومی شیراز اعلام کرده که در شیراز 38 کتابخانه عمومی نهادی و 20 کتابخانه مشارکتی وجود دارد؛ اما این تعداد به هیچ عنوان پاسخگوی نیازهای این شهرستان نیست و سرانه زیربنای کتابخانه‌های عمومی شهرستان شیراز تا رسیدن به حد استاندارد بسیار فاصله دارد.

به گفته وی نبود کتابخانه مرکزی در شهر شیراز از مهم‌ترین مشکلات این شهرستان است تا جایی که استانداری فارس در سال جاری به این قضیه ورود کرده و شخص استاندار پیگیر تعیین شدن زمین کتابخانه مرکزی شیراز است.

کتابخانه مرکزی شیراز، مهم‌ترین مشکل حوزه فرهنگ

به گفته مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس در این سال‌ها رایزنی‌ها و نامه‌نگاری‌های گسترده با شهرداری شیراز، راه و شهرسازی، شهرداری و شورای شهر شیراز، نمایندگان مردم شیراز در مجلس، سازمان اوقاف، دانشگاه شیراز و دانشگاه علوم پزشکی برای تعیین زمین کتابخانه مرکزی شیراز انجام شده است. 

«زمین‌های که تاکنون برای ساخت کتابخانه مرکزی معرفی شده‌اند، مناسب نبوده‌اند» این سخن منوچهری مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس است که در تشریح سخنش چنین می‌گوید: مکان نامناسب و زیربنای کم، عدم آشنایی دستگاه‌های واگذار کننده به مکان‌های مناسب برای کتابخانه، نداشتن اطلاع از قوانین واگذاری زمین و  عدم احساس نیاز به وجود کتابخانه مرکزی توسط برخی از دستگاه‌ها از جمله آسیب‌شناسی حل نشدن مسئله زمین کتابخانه مرکزی شیراز است.

محمدرضا امیری، فرماندار شیراز اما معتقد است که در کنار پیگیری‌های استانداری برای یافتن زمین، باید کمیته‌ای از نمایندگان فرمانداری، ارشاد، شهرداری و کتابخانه‌ها برای ارزیابی زمین‌های موجود در شهر شیراز  تشکیل شود.

کلان‌شهر شیراز همواره به شهر فرهنگ، ادب و عرفان شهرت داشته است. این شهر گرچه آوازه‌ای دیرین در علم و هنر و اندیشه دارد اما این روزها کمیتش در بخش کتاب و کتابخوانی لنگ می‌زند و در این عرصه از بسیاری شهرهای دیگر کشور عقب افتاده است.

شهری که مدعی پایتخت فرهنگی است کتابخانه مرکزی ندارد و با توجه به پیگیری‌های مسئولان کتابخانه‌های استان فارس در سال‌های گذشته و تاکید مقامات ارشد استانی اما هنوز زمینی برای ساخت کتابخانه مرکزی شیراز تامین نشده است.

در واقع مسئولان ارشد این استان نیز نتوانسته میانجی‌گری کرده و دستور کار تامین زمین برای ساخت کتابخانه مرکزی شیراز را از دستور کار جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان فارس خارج کند و این دستور کار همچنان در جلسه‌های انجمن به عنوان یک مطالبه مهم اما تکراری هنوز جریان دارد.

خبرگزاری تسنیم بنا دارد در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان مشکلات و توانمندی‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان فارس بپردازد. ‌مردم مناطق مختلف استان می‌توانند مشکلات و توانمندی‌های شهرستان و روستای خود را از ساعت 8 الی 16  از طریق واتساپ یا پیامک با شماره 09176756618 با دفتر خبرگزاری تسنیم استان فارس در جریان بگذارند.

گزارش از حلیمه زارع 

انتهای پیام/ ز

R41382/P/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۵۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز

بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: «کلاً در علم پزشکی مصرف دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریباً تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متأسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزء پزشکان باشند، الکل هم همین‌طور است.»

به گزارش ایلنا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری‌ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می‌دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است؛ بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

دیگر خبرها

  • تصویب طرح جامع اولین شهرک مسکونی دولتی فارس
  • آنچه در یکصد و پنجاه و دومین جلسه شورای شیراز گذشت
  • در جلسه علنی شورای شهر شیراز چه گذشت؟
  • از افزایش تابلوهای اعلام وضعیت پارامترهای سلامت هوا تا طرح تهاتر مطالبات بانک شهر با املاک
  • سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شد
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز
  • بانکی‌پور، نماینده مجلس: در لایحه حجاب و عفاف تمام دوربین‌های ادارات دولتی و خصوصی باید به فراجا وصل شوند / کسی که کشف حجاب کند، بار اول یک و نیم میلیون تومان جریمه می‌شود، بار دوم، ۳ میلیون تومان که بعد از سه هفته باید ۴ و نیم میلیون تومان پرداخت کند / ب
  • دو طرح بزرگ مدیریت بحران در نهبندان اجرا می شود
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم